bel ons

Nieuwe geïsoleerde gevel

Deze renovatie-opdracht, is uitgevoerd door Okma Bouw in samenwerking met IsoBouw. Een nieuwe gevelsluiting van het in tweeën gedeelde gebouwencomplex verricht door Okma Bouw.

 

Systeemisolatie

De werkzaamheden van Okma Bouw sloten aan op die van hoofdaannemer TN Sloopwerken, dat eerder de nabijgelegen parkeergarage Jaarbeursplein sloopte om plaats te maken voor de tramverbinding. Okma Bouw heeft voor de aanbesteding van de gevelsluiting van de panden 'Sypesteyn' en 'Leeuwensteyn' samenwerking gezocht met IsoBouw, dat het SlimFort®-systeem levert voor dit project. SlimFort® is een compleet isolatiesysteem voor gevels die met esthetische beplating worden afgewerkt en onderscheidt zich door de toepassing van geïntegreerde beugels. Hierdoor ontstaat een doorlopende isolatielaag zonder onderbrekingen met houten latten. Okma: "In totaal betreft het 1.150 m² gevel. In december zijn we gestart met het monteren van het isolatiesysteem. In februari en maart is het HSB-regelwerk gemonteerd; dat is ter plaatse geassembleerd. Vanaf maart tot juni zijn we bezig geweest met de montage van de beglaasde kozijnen en de witte Eternit-beplating. Alles verliep zeer spoedig met behulp van hefsteigers."

 

Blikvanger

Okma Bouw wil vooral met klantgerichte maatwerkopdrachten de aandacht trekken. "Wij vervelen ons niet in de eigen regio, met onder meer mooie woningbouwopdrachten, maar profileren ons liefst zo vaak mogelijk buiten Friesland. Dankzij onze samenwerking met Timmerfabriek De Jong Woudsend, zijn wij bijvoorbeeld regelmatig in Amsterdam te vinden voor kozijnrenovaties", vertelt Okma, die bijna elke functie tussen bouwplaatsmedewerker en bedrijfseigenaar vervulde bij het eigen en andere bouwbedrijven. "Wij kijken op basis van een jarenlange ervaring en een uitgebreid netwerk nuchter naar de klantwens, om die te kunnen vertalen naar een goede prijs. Dan is het natuurlijk mooi om zo'n blikvanger als deze in Utrecht te mogen opleveren." Wanneer de tramverbinding gereed is, is nog niet zeker, mede omdat het benodigde viaduct over de Leidsche Rijn nog moet worden aangelegd. Maar passanten kunnen inmiddels genieten van twee nieuwe gevels met doorzicht naar het historische hart van Utrecht.

 

Bouwinfo

Opdracht: TN Sloopwerken

Ontwerp: Royal HaskoningDHV

Uitvoering: Okma Bouw/IsoBouw

Bouwperiode: december 2013 – juni 2014

Afspraak maken